Domotica, ook wel huisautomatisering genoemd is de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Wellicht wat ingewikkeld maar in de praktijk erg simpel.

Met een Domotica besturingssysteem kunt u bijvoorbeeld met één bedieningspaneel alle elektronische functies in uw huis bedienen. Van zonwering tot openhaard, van tv tot geluidsinstallatie, of wellicht de aanwezige beveiligingscamera’s, alles is mogelijk.

Zo kunt u met een Domotica systeem verschillende scenes instellen zodat met één druk op de knop niet alleen uw tv aangaat, maar ook de gordijnen sluiten en het licht dimt. U kunt voor elke situatie een scene instellen waar alle elektronica in huis vervolgens op reageert. Het mooiste aan deze systemen is dat ze nauwelijks opvallen. De bekabeling is namelijk netjes weggewerkt en de apparatuur staat opgeborgen op een plek waar u er geen last van heeft. Domotica voor u als gebruiker betekent extra comfort, extra luxe en bovendien een optimale veiligheid.

Binnen de Domotica zijn verschillende besturingssystemen beschikbaar. B&G biedt de volgende aan:

Control4 biedt de ultieme home automation oplossing door alle producten en systemen in uw huis met elkaar te laten samenwerken. Van verlichting, muziek, home theater, klimaat control, beveiliging tot zelfs smartphones, alles kan in Control4 geïntegreerd worden. Door alles te integreren in Control4 vergroot u het leef comfort in uw huis en wilt u nooit meer zonder.

U kunt klein beginnen door bijvoorbeeld alleen in de woonkamer het systeem te installeren. U kunt er echter ook voor kiezen om het in uw hele huis te installeren. Control4 is gemaakt om met u mee te groeien.

URL: Control 4

Crestron Electronisc is wereldwijd een leider op het gebied van smart home technologie, home automation en verlichtingscontrole. Al meer dan 40 jaar voorziet Crestron een technologische levensstijl in woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen en nog veel meer. Met Crestron kun je met een druk op de knop je muziek, verlichting, beveiliging of verwarming bedienen. Met de applicatie op je smartphone kun je waar je dan ook bent het systeem bedienen.

URL: Crestron

KNX is een intelligent systeem waarmee uw elektrische apparatuur via een stuurleiding wordt bediend. Meerdere apparaten kunnen tegelijkertijd worden aangestuurd. Met alleen een besturingsdisplay of een paar schakelaars bedient u het licht even zo vanzelfsprekend als de verwarming, jaloezieën of alarminstallatie. Indien u wilt, kunt u de functies of statussen zelfs op uw pc of laptop oproepen. Bovendien kunt u uw huis leren op bepaalde vlakken voor zichzelf te zorgen. Via sensoren ‘weet’ uw huis of het goed of slecht weer is – en sluit indien nodig geheel vanzelf de rolluiken. Dat betekent dat zelfs wanneer u niet thuis bent er toch voor het huis gezorgd wordt.

URL: KNX

Lutron biedt verlichting en raamdecoratie op het hoogste niveau. Als zelfstandig werkende totaaloplossing of geïntegreerd met andere domotica oplossingen zoals Crestron, KNX en Control4.

Download de brochure: lutron homeworks

URL: Lutron

Audio
Voor de ultieme beleving van muziek en beeld is het belangrijk dat de audio over de beste kwaliteit speakers wordt afgespeeld. Zo beleeft u uw favoriete artiest of film een stuk intenser.

Er zijn vele manieren om tot deze ultieme beleving te komen. Zo kunt u kiezen uit een breed aanbod aan type speakers van diverse merken. Kiest u bijvoorbeeld voor ‘stuukspeakers’ dan worden deze weggewerkt in de muur waardoor ze onzichtbaar zijn. Ook heeft u de keuze uit design vormgegeven speakers, die perfect passen bij de rest van uw interieur.

Ook hierin zijn de mogelijkheden enorm en zijn er bij B&G verschillende topmerken beschikbaar waarmee de beste invulling van uw wensen kan worden gevonden.

B&G biedt onder andere de volgende merken aan:

Amina Stuc Speakers Amina is dé specialist als het gaat om het onzichtbaar plaatsen van geluid. De luidsprekers worden weggewerkt in de muur waarna over de speakers heen wordt gepleisterd. Vervolgens kan er geschilderd en behangen worden waardoor de speakers volledig aan het zicht onttrokken worden. Kortom: wel de voordelen van goed geluid, maar geen negatieve invloed op het zorgvuldig gekozen interieur.

URL: Amina Stuc Speakers

Bang & Olufsen Bang & Olufsen heeft al jarenlang ervaring op het gebied van high-performance speakers. Het combineren van technologie en design is waar Bang & Olufsen goed in is. Producten van Bang & Olufsen staan voor hypermodern industrieel ontwerp, zowel wat betreft het uiterlijk als de werking. Aluminium is een van de meest gebruikte materialen. Verder staat gebruikersgemak en vakmanschap hoog in het vaandel bij dit Deense kwaliteitsmerk.

URL: Bang & Olufsen

Bowers & Wilkens Bowers & Wilkins maakt werelds meest geavanceerde thuisbioscopen, hi-fi speakers, draadloze muzieksystemen en high-performance hi-fi headphones. Bowers & Wilkins-luidsprekers zijn ontworpen om geluid zo natuurlijk mogelijk weer te geven. Ongeacht of u kiest voor HiFi, home theater of custom installatie, de audioprestaties van elke Bowers & Wilkins luidspreker zijn ongeëvenaard.

URL: Bowers & Wilkins

Trinnov Trinnov. High end cinema oplossingen tot maar liefst 32 kanalen.

URL: Trinnov

Garvan Acoustic Gedreven door een eindeloze passie voor geluid ontwerpt het Italiaanse Garvan al jarenlang speakers van topkwaliteit. Zoals van een Italiaans bedrijf verwacht kan worden hebben de speakers een fantastisch design. Bij het ontwerpen en ontwikkelen van in-wall en buiten speakers richt Garven zich op de meest specifieke en unieke vragen van klanten. Daarmee leven ze het unieke Made in Italy streven na.

URL: Garvan Acoustics

Integra Integra ontwerpt en creëert Audio/Video componenten die een hoge standaard hanteren als het gaat om systeem integratie, upgrade mogelijkheden en zone uitbereiding. Integra is een premium Audio/Video merk wat enkel en alleen bestaat uit producten van hoge kwaliteit. Een product waar home theater liefhebbers zeer content mee zullen zijn.

URL: Integra

Marantz Marantz maakt high end audio componenten met het doel om een muziekbeleving te creëren zoals de artiest deze heeft bedoeld. Binnen de twee productlijnen bieden ze producten aan voor elke levensstijl. Zo beschikken zij ook over een premium serie die de ultieme luisterervaring genereert voor de hi-fi puristen.

URL: Marantz

Monitor Audio Monitor Audio is een Brits bedrijf wat zich sinds 1972 met niets anders bezig houdt dan hi-fi luidsprekers en het design hiervan. Ze zijn specialist op het gebied van stereo en surround systemen en met hun akoestisch perfect ontworpen speakers kan genoten worden van niets anders dan geluid van topkwaliteit binnen en om het huis.

URL: Monitor Audio

Novasonar Stuc Speakers Novasonar biedt speakers aan die waar dan ook in de woning geplaatst kunnen worden zonder dat deze zichtbaar zijn. Deze speakers maken de muren en plafonds in een woning onderdeel van het onzichtbare audio systeem. Iedereen die de stuc speakers van Novasonar ervaart, staat versteld van de hoge kwaliteit die de onzichtbare speaker te bieden heeft.

URL: Novasonar Stuc speakers

Sonance Sonance is een bedrijf wat sinds 1983 het streven heeft om audio producten te ontwerpen waarvan de visuele impact binnen het interieur zo min mogelijk is. Zodoende waren zij het eerste bedrijf wat tot het ontwerp van een ‘onzichtbare speaker’ kwam. Dit concept is Sonance in de loop der jaren gaan door ontwikkelen. Op dit moment bieden zij top kwaliteit geluid aan wat zowel binnen als buiten de woning onzichtbaar kan worden weggewerkt.

URL: Sonance

Sonos Sonos is fabrikant van een draadloos high end audio systeem. Het zorgt voor kraakhelder geluid in elke ruimte zonder het ongemak van bedrading. Sonos kan een woning vullen met muziek door HiFi te combineren met de kracht van draadloze technologie. Het systeem wat dit alles aanstuurt is eenvoudig aan te leggen en te bedienen en daarnaast zeer makkelijk uit te bereiden.

URL: Sonos

Rotel Rotel is een audiofabrikant die gespecialiseerd is in high end geluidsapparatuur voor zowel stereo als surround beleving. Met inmiddels 50 jaar ervaring beschikt Rotel over enorm veel expertise. In de jaren hebben ze het ontwerpen en ontwikkelen verfijnd en doordat ze elk product van begin tot eind zelf ontwerpen en fabriceren zijn ze in staat erg hoge kwaliteit te hanteren.

URL: Rotel

Video
Voor de ultieme beleving van uw favoriete film of serie speelt uiteraard niet alleen audio een belangrijke rol. Ook video is natuurlijk een belangrijke schakel.

Op het gebied van video hebben zich de laatste tijd veel ontwikkelingen voorgedaan. Een van de meest recente hierin is de opkomst van het zogenaamde 4K. Bij B&G hebben we de beschikking over verschillende merken waarmee we altijd tot een passende oplossing kunnen komen voor uw wensen.

Zo bieden we onder andere de volgende merken:

Bang & Olufsen Bang & Olufsen biedt naast audio apparatuur ook hoge kwaliteit tv’s aan. Tv’s die de films en series werkelijkheid maken binnen uw woning. De met zorg vervaardigde en ontwikkelde televisies hebben een fantastisch design en beschikken over de beste kwaliteit. Met een breed aanbod aan producten, waaronder 4K, is er voor iedereen een geschikt product te vinden.

URL: Bang & Olufsen

Aquavision Aquavision biedt tv’s aan die geplaatst kunnen worden op plekken waar dit voorheen niet mogelijk was. Denk hierbij bijvoorbeeld aan badkamers en zwembaden. De producten worden ontworpen en ontwikkeld om aan de hoogste kwaliteitseisen te kunnen voldoen. Met een breed aanbod aan soorten tv’s en de mogelijkheid om de tv’s op maat te laten maken is op elke vraag een passend antwoord.

URL: Aquavision

Elk huis heeft zijn eigen stijl, u wilt er iets unieks van maken waar u zich als bewoner thuis voelt. Van ontwerp tot inrichting, het voegt stuk voor stuk iets toe aan de stijl die u in huis wilt creëren. In eerste instantie zult u hierbij niet zo snel nadenken over schakelaars. Schakelaars worden echter dag in dag uit gebruikt en vormen een belangrijk detail in de afwerking van uw huis.

B&G biedt u de mogelijkheid om met behulp van designschakelaars uw huis de finishing touch te geven waar u naar op zoek bent. U heeft bij B&G ruim keus uit verschillende merken zodat u altijd de schakelaar vindt die het best bij uw stijl past. Mocht u niet vinden wat u zoekt dan helpen wij u graag verder, hieronder staat slechte een beknopte samenvatting van de mogelijkheden.

Basalte

Basalte is een Belgisch bedrijf gestart in 2008. Sindsdien is het bedrijf hard gegroeid en leveren ze ondertussen in 50 verschillende landen wereldwijd. In de ontwikkeling van de producten probeert Basalte emotie onderdeel te maken van het geheel. Basalte ontwerpt de producten niet alleen zodat ze er goed uit zien en optimaal werken het moet ook een plezier zijn om ze te gebruiken. Eenvoud, gebruiksvriendelijkheid gecombineerd met hoge kwaliteit en een top design is waarom Basalte boven de rest uitsteekt.

URL: Basalte

Berker

Berker is een Duitse fabrikant en leider op het gebied van design schakelaars. Hun aanbod bestaat enkel en alleen uit hoge kwaliteit schakelaars die simpel te bedienen zijn. Met hun veelal tijdloze en klassieke design heeft Berker in de afgelopen tijd meerdere internationale onderscheidingen in ontvangst mogen nemen.

URL: Berker

Gira

Gira is opgericht in 1905 en behoort nu met in Duitsland meer dan 1.200 medewerkers en vertegenwoordigingen in 38 landen tot de toonaangevende elektrotechnische MKB-bedrijven. Gira produceert schakelaars en wandcontactdozen en biedt daarnaast een breed sprectrum aan elektronische installatie systemen aan. De schakelaars van Gira zijn Basic maar toch uniek. Met de mogelijkheid om zelf je schakelaars samen te stellen door verschillende Gira producten te combineren kan een geheel eigen stijl gecreëerd worden. De designteams zijn keer op keer in staat om producten te ontwerpen die onderscheiden worden voor hun buitengewone, heldere design.

URL: Gira

Jung

Geavanceerde technologie, toonaangevend design, dat is waar Jung al meer dan 100 jaar voor staat. Het aanbod van Jung varieert van schakelaars, stopcontacten tot verlichting controle. De producten van Jung bestaan onder andere uit klassieke schakelaars in een modern jasje. Daarnaast innoveert Jung ook door en biedt daarmee de nieuwste technologieën aan. Met een breed scala aan ontwerpen en soorten materiaal is er op elke vraag een passend antwoord.

URL: Jung

Tense

TENSE is een jong Belgisch bedrijf wat zich bezig houdt met het ontwerpen en ontwikkelen van design schakelaars van top kwaliteit. TENSE streeft ernaar om de concurrenten altijd een stap voor te zijn en om de consumentenverwachtingen te overstijgen. De producten van TENSE zijn dan ook ‘one of a kind’. Door het gebruik van verschillende soorten natuurlijke materialen kunnen de schakelaars volledig afgestemd worden op andere gebruikte materialen in de woning. TENSE geeft een unieke finishing touch aan een woning.

URL: TENSE

Bij Ekinex schakelmateriaal staat gebruiksvriendelijkheid  voorop

Dit Italiaans design schakelmateriaal is niet alleen zeer fraai maar ook bijzonder gebruiksvriendelijk. Leverbaar in vele vormen, kleuren en materialen.

URL: Ekinex

 

Designschakelaars die in harmonie zijn met je interieur …

De high end designschakelaars van CJC Systems excelleren in subtiel design. Je integreert ze moeiteloos in elk type interieur of architectuurstijl. Dankzij de verschillende afwerkingsmogelijkheden kies je zelf in welke mate ze de aandacht opeisen, van stijlvolle eyecatcher tot een minimalistische accentuering.

URL: CJC

Bakeliet, Porselein, Draaischakelaars, Nostalgie, Retro

Niet voor ieders smaak maar op de juiste manier toegepast in de juiste stijl een parel voor uw woning. Ook in combinatie met domotica!

URL: THPG

De laatste jaren hebben zich op het vlak van beeld vele ontwikkelingen voorgedaan. Daarmee is de kwaliteit van beeld toegenomen en zijn de afmetingen van tv’s significant veranderd. Echter is dit niet het enige gebied waarop stappen zijn gemaakt. Het wegwerken van beeld heeft de laatste jaren enorme sprongen gemaakt. Zo kunnen we tegenwoordig niet alleen spiegeltv’s aanbieden, maar ook speciaal op maat gemaakte liftsystemen.

Met deze liftsystemen kunnen tv’s in de muur, in het plafond of in een tv-meubel gemonteerd worden. Met een simpele druk op de knop zorgt het liftsysteem ervoor dat de tv muisstil tevoorschijn komt. Hiermee kunt u de tv bijvoorbeeld in een kast of achter een schilderij verwerken. Op het moment dat u geen gebruik maakt van de tv verdwijnt deze netjes uit het zicht.

Met behulp van het bedrijf Future Automation is B&G in staat om deze liftsystemen aan te bieden. Future Automation heeft al ruim 15 jaar ervaring op het gebied van op maat gemaakte liftsystemen en heeft dan ook op elk vraagstuk een passende oplossing.

URL: Future Automation

Op het gebied van beeld heeft men de laatste tijd niet stil gezeten. Beeldkwaliteit is verbeterd, producten worden dunner en de mogelijkheden van tv’s nemen toe. Dit is echter niet het enige wat een ontwikkeling heeft doorgemaakt. Waar vroeger de tv simpel op een meubel stond of aan de muur hing kunt u er nu ook voor kiezen om deze weg te werken in uw interieur.

De hedendaagse technologie stelt ons in staat om tv’s weg te werken in spiegels. Op het moment dat u de tv niet gebruikt ziet u alleen de spiegel, pas bij het activeren van de TV wordt in de spiegel de tv zichtbaar.

Oled Mirror TV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van maatwerk spiegel en glas tv’s. Dankzij hun jaren lange ervaring met het product is het voor B&G een logische partner om deze schitterende producten samen mee te installeren.

URL: Oled Mirror TV

Naast de eigen projecten is B&G ook actief als system integrator op het gebied van Domotica. De vraag naar en de complexiteit van Domotica neemt de laatste tijd enorm toe. Het kan dus zijn dat u als installateur/elektricien niet de tijd of de kennis heeft om in te spelen op de vragen van uw klant. Bij B&G assisteren we u graag om te zorgen dat u geen klanten verliest.

In een traject waarin B&G system integrator is gaan we graag op dezelfde manier te werk als in onze eigen projecten. Om te beginnen gaan we met zowel u als uw klant in gesprek om alle wensen in kaart te brengen. Zo kunnen wij een op maat gemaakt plan samenstellen wat precies inspeelt op alle behoeftes van uw klant. Dit wordt verwerkt in een vrijblijvende offerte die aan u wordt verstrekt. Indien u hiermee akkoord gaat kan overgegaan worden tot de uitvoer van het project. Tijdens de uitvoer van het project houden we doorlopend contact met alle partijen en blijft u op de hoogte van de voortgang. Pas als uw klant tevreden is, is bij ons een project ten einde.

Indien u interesse heeft neem dan contact met ons op:
Email: info@av-solutions.nl
Telefoon: 010 29 29 450

Stelt u zich voor, in de beste kwaliteit films en series kijken met wie u wilt en wanneer u dit wilt. Of misschien juist het volgen van een sportwedstrijd en het spelen van games. B&G verzorgt complete en op maat gemaakte bioscopen bij u in huis. Elke bioscoop wordt speciaal naar uw wensen ontworpen. Of het nou gaat om een speciale bioscoopkamer of een bioscoop geïntegreerd in uw woonkamer, u als klant bepaalt.

Het bouwen van een goede thuisbioscoop is afhankelijk van verschillende componenten. Akoestiek, audio –en video apparatuur, de stoelen waar u in zit, dit alles is erg belangrijk voor de ultieme beleving. B&G levert dan ook vakkundig advies over wat voor u het meest geschikt is. Zo krijgt u uiteindelijk de échte bioscoopervaring bij u in huis.

Het woord zegt het zelf eigenlijk al. Toegangscontrole is het beheer van wie, waar op welk moment naar binnen mag. Het systeem wat de toegang verleent kan dit op verschillende manieren bepalen. Dit kan bijvoorbeeld zijn met een afstandsbediening, maar ook met een vingerscan. Vooral de vingerscan is de laatste tijd erg in opkomst.

Met de vingerscan wordt het eenvoudiger om toegang te krijgen tot uw woning, u heeft immers geen hulpmiddelen meer nodig aangezien uw vinger voldoet. Gestolen sleutels of vergeten wachtwoorden en codes zijn dus verleden tijd. Naast dat een vingerscan eenvoudiger is, is er met een vingerscan ook meer mogelijk. Het systeem kan namelijk zo ingesteld worden dat elke vinger een ander actie oproept in het systeem.

Voor het toepassen van deze technologie gebruiken we de producten van Ekey. Opgericht in 1999 is Met het winnen van verscheidene awards is Ekey momenteel Europa’s nummer 1 als het gaat om vingerscan technologie.

URL: Ekey